Komponenty Static Control podczas rozładunku z samochodu dostawczego

Dbamy o Ciebie-firma Static Control nawiązała współpracę partnerską z BackPack Pals

Static Control 28 sierpnia 2017

Jesteśmy głęboko zaangażowani we wspieranie lokalnej społeczności Sanford/Lee County. Niedawno nasz zespół zebrał żywność w ramach wspierania lokalnego programu BackPack Pals.

„Jesteśmy głęboko wdzięczni za współpracę partnerską z firmami w naszej społeczności na cele Christians United Outreach Center (CUOC)” – mówi Teresa Dew Kelly, dyrektor organizacji charytatywnej CUOC, prowadzącej program BackPack. „Wspomagając ponad 750 rodzin miesięcznie i dostarczając ponad 10 000 plecaków z produktami żywnościowymi studentom systemu szkolnictwa Lee County nie byłoby możliwe bez pomocy Static Control i innych osób zaangażowanych w organizowanie zbiórek żywności na potrzeby naszej agencji. Z góry cieszymy się na kolejne lata naszej współpracy, aby sprostać potrzebom Lee County”.

W Lee County ponad 68% otrzymuje w szkole tańsze lub darmowe lunche. W weekendy wiele z tych dzieci nie ma wystarczającej ilości jedzenia. BackPack Pals dostarcza weekendowych paczek żywnościowych dzieciom, aby zaspokoić potrzeby odżywcze studentów, o których wiadomo, iż nie mają wystarczającej ilości jedzenia w weekendy. Ponad 300 dzieci z Lee Country otrzymało takie paczki w roku szkolnym 2016-2017 a w tym roku program ten objemie również inne szkoły w okolicy.

Nasi pracownicy wypełnili dziewięć 45-galonowych zbiorników na toner lubianymi przez dzieci produktami żywnościowymi, takimi jak spagetti i makaron z serem.

O programie BackPack Pals

Dzieci nie mogą osiągać sukcesów w szkole, jeżeli są głodne, albo martwią się o to, co będą jeść w weekendy. Program BackPack Pals pomaga zmniejszyć związany z tym stres w piątkowe popołudnia w szkołach. W każdym roku szkolnym program BackPack Pals dostarcza produktów żywnościowych studentom na podstawie informacji otrzymanych od pracowników dydaktycznych szkoły, nauczycieli i administracji szkół. Program ten odbywa się przez 40 roku szkolnego (od września do maja i zapewnia dodatkową żywność podczas długich przerw w nauce, takich jak Święto Dziękczynienia, Boże Narodzenie i ferie wiosenne. Wolontariusze przygotowują paczki żywnościowe dla każdej szkoły zawierające 10-12 produktów śniadaniowych i innych produktów lubianych przez dzieci. Wolontariusze dostarczają przygotowane w ten sposób paczki żywnościowe do szkół, z których wszystkie zostają rozdane studentom w piątek przed zakończeniem nauki. Aby dowiedzieć się więcej, skontaktuj się z CUOC (919) 774-8485.

Tematy