Static Control oferuje kartridże marki Cartridge World

Static Control 14 czerwca 2017

Sanford, N.C. - (14 czerwiec 2017) - Firma Static Control wprowadziła na rynek pełną gamę wysokiej jakości kartridży do drukarek dostępnych w opakowaniach Cartridge World.

„Kartridże Static World oferują wyjątkowy poziom wydajności, z którego nasze sklepy czerpią korzyści od wielu lat” – mówi Mark Pinner, CEO Cartridge World North America. „Po pomyślnym przejściu prób w zakresie jakości, gęstości wydruku i wydajności, nasza firma z przyjemnością oferuje wszystkie posiadające odpowiednie kwalifikacje produkty w opakowaniach tradycyjnej serii Cartridge World oferowanej przez Static Control”.

„Firma Static Control dostarcza komponenty do produkcji kartridży rynku wtórnego do franczyz CW od prawie dwudziestu lat. Cieszymy się, że teraz mamy również możliwość zaoferowania naszych kartridży z dodatkowym ułatwieniem w postaci opakowań Cartridge World” – powiedział Erwin Pijpers, Wiceprezes ds. Handlowych firmy Static Control.

W kwiertniu 2017 r., Firma Cartridge World zaanonsowała nawiązanie współpracy partnerskiej z firmą Static Control, jako zaaprobowanego dostawcy zarówno komponentów jak i gotowych kartridży.

„Po tegorocznym obwieszczeniu nasza współpraca partnerska jeszcze bardziej się umocniła” – mówi Peter Lim, Wiceprezes i COO firmy Cartridge World. „Uwzględnienie naszych produktów markowych w ofercie Static Control demonstruje nasze głębokie zaufanie w ich możliwości w zakresie dostarczania naszym franczyzom wysokiej jakości rozwiązań”.

O firmie Static Control

Firma Static Control jest największym producentem systemów poligraficznych, komponentów i zamienników kartridży rynku wtórnego, obslugującym rynek wtórny drukarek laserowych i atramentowych. Obiekty handlowe i dystrybucyjne zlokalizowane są na na całym świecie. Prace badawczo rozwojowe, inżynieryjne i produkcja oraz globalna dystrybucja zlokalizowana jest w siedzibie firmy Static Control w Sanford, Karolina Północna, USA. Static Control produkuje na miejscu ponad 10 000 produktów poligraficznych i oferuje katalog ponad 14 000 produktów poligraficznych na potrzeby rynku wtórnego.

O firmie Cartridge World

Cartridge World to światowy lider w branży wysokiej jakości kartridży, drukarek, usług poligraficznych i wiedzy specjalistycznej zarówno dla użytkowników indywidualnych jak i firmowych. Nasze sklepy oferują klientom duże oszczędności procesów drukowania, oferując 30-procentowy rabat od ceny kartridży OEM oraz 100-procentową gwarancję satysfakcji. Cartridge World ma ma ponad 1000 punktów sprzedaży detalicznej w ponad 50 krajach świata. Firma Cartridge World zajęła niedawno 2016 miejsce w rankingu franczyzn 500 oraz 78 miejsce w rankingu Franchise Direct 100 najlepszych globalnych franczyzn, została też wymieniona przez Silicon Review jako jedna z '50 najbardziej podziwianych firm' w 2016 r..