Fasada budynku siedziby firmy Static Control

Static Control świętuje 30 lat innowacji produktu i rozwoju branży

Static Control 21 września 2017

Patrząc wstecz na ostatnie 30 lat, świętujemy sukces Static Control. Sukces nie jest dla nas jednowymiarowy ani mierzony wyłącznie wzrostem finansowym. Raczej definiujemy nasze sukcesy przez dziesięciolecia działalności, liczbę produktów, które wyprodukowaliśmy i wprowadziliśmy na rynek, przywództwo, które uzyskaliśmy w naszej branży i liczbę miejsc pracy, które stworzyliśmy w społecznościach na całym świecie. Co najważniejsze, mierzymy nasz sukces dzięki nieustannemu dążeniu do zapewnienia naszym klientom produktów i usług wysokiej jakości rok po roku, dekada po dekadzie.

Od skromnych początków

Historia Static Control zaczęła się w 1987, kiedy Ed Swartz i jego syn Michael zaczęli pracować w swojej piwnicy rodzinnej, kupując i sprzedając torby osłaniające dla produktów wrażliwych na ładunki elektrostatyczne. Niedługo po tym zaczęli sami produkować torby. Kiedy klient poprosił o torby ekranujące statycznie do wkładów do drukarek laserowych, weszli do branży drukarskiej i przekształcili ją na zawsze.

Obecnie komponenty do obrazowania Static Control są obecne w prawie każdym kartridżu atramentowym na świecie, umożliwiając lepsze drukowanie dla naszych klientów i ich klientów.

Do działalności globalnej

Dwóch synów Eda, Michael i Bill, nadal zapewnia Static Control najwyższy standard, czyniąc firmę czołowym na świecie producentem kaset z tonerem.

„Zapewniliśmy temu przedsiębiorstwu sukces dzięki naleganiu na pomiar procesów, niezrównanym testom i kontroli jakości oraz bezustannemu dążeniu do doskonałości w produktach” – mówi Bill Swartz.

Począwszy od tego roku rozszerzamy nasze działania, by obsługiwać klientów w ponad 150 krajach, zatrudniając ponad 1 000 osób na całym świecie. W ciągu ostatnich trzech dekad nieustannie dotrzymywaliśmy obietnicy dostarczania wysokiego poziomuproduktówna rynek wtórny. Od momentu powstania wyprodukowaliśmy ponad 24 000 unikalnych produktów, a jednocześnie zapewniamy naszym klientom wsparcie, które było nagradzane.

Dzięki silnemu i zaangażowanemu globalnemu zespołowi złożonemu z ekspertów ds. badań i rozwoju, inżynierii, produkcji, logistyki i operacji biznesowych Static Control jest doceniany na całym świecie za zaangażowanie w innowację, zaopatrzenie i doskonałość obsługi klienta.

„Mieliśmy wiele ważnych wydarzeń wartych świętowania, a 30 lat w biznesie to znacząca rocznica. W ciągu ostatnich trzech dekad gwałtownie się rozwinęliśmy i nie mamy zamiaru przerywać pracy dla naszych klientów w ciągu następnych trzydziestu lat” – mówi Michael Swartz.

Najważniejsze etapy rozwoju Static Control:

• 1987: Static Control jest założona przez Eda Swartza i jego syna Michaela.

• 1997: Przychody Static Control przekraczają 100 milionów USD. Biura znajdują się w Europie i Ameryce Północnej, a produkcja obejmuje pakowanie tonerów, formowanie wtryskowe i obrazowanie.

• 1998: Złożony został pierwszy patent, a liczba pracowników Static Control wyniosła 1 000.

• 2000: Zostaje wprowadzony zamienny mikrochip Smartek do kartridża laserowego; rozwój i produkcja mikrochipów stają się najważniejszą działalnością w Sanford w stanie Karolina Północna.

• 2006: Powierzchnia produkcyjna sięga 1 milionów stóp kwadratowych.

• 2011: Static Control zaczyna produkować chipy zastępujące kartridże Lexmark T 650, co stanowi ogromny postęp w tworzeniu chipów dla silnie zaszyfrowanych chipów.

• 2014: Zostaje wydany 100 patent Static Control; Static Control działa w Ameryce Północnej, Europie, na Bliskim Wschodzie, w Afryce i Azji i rozpoczyna produkcję tonerów.

• 2015: Static Control kończy strategiczną fuzję z Apex, mającą na celu zapewnienie badań i rozwoju oraz doskonałości produkcyjnej, a także wprowadza gotowe do sprzedaży zamienne rozwiązanie do obrazowania dla drukarek HP® JetIntelligence.

• 2017: Static Control świętuje 30 lat w branży, wydanie 188 patentów oraz otwarcie 23 biur.

Zobacz pełną historię innowacji branżowych, etapów rozwoju firmy i specjalnych wyróżnień.

Bez względu na to, czy jesteś aktualnym klientem, czy po raz pierwszy o nas usłyszałeś, firma Static Control jest niezawodnym i godnym zaufania dostawcą kartridży w branży. Jeżeli jesteś gotowy do rozszerzenia Twojej oferty produktów firmy Static Control, daj nam znać.