Static Control i Apex Microelectronics nawiązują strategiczną współpracę

Static Control 07 maja 2015

Static Control Components, Inc. („Static Control”) i Apex Microelectronics Co., Ltd („Apex”) mają przyjemność ogłosić strategiczne połączenie tych dwóch firm. Połączenie dwóch prowadzących niezleżną działalność światowych liderów w branży zapewni klientom nieporównywalne zasoby i możliwości oraz dostępność najbardziej zaawansowanych technologicznie i kompleksowych linii produktów, jak również szybsze wdrażanie produktów na rynek, wyższy poziom usług serwisowych oraz większe zaangażowanie w tworzenie możliwości rozwojowych na rynku wtórnym poligrafii.

Static Control, z siedzibą w Sanford, NC, USA, jest od ponad 25 lat największym na świecie producentem i dostawcą systemów oraz komponentów na rynek wtórny poligrafii, dostarczając ponad 15 000 produktów ponad 20 000 klientom na całym świecie za pośrednictwem największej globalnej sieci dystrybucyjnej w branży i jest uznanym w branży liderem na polu własności intelektualnej (IP), technologii i jakości.

Firma Apex, notownana na chińskiej giełdzie Shenzhen Stock Exchange, jest największym na świecie dostawcą chipów do kartridży drukarskich i pionierem oraz właścicielem kluczowych, powszechnie stosowanych rozwiązań technologicznych. Firma Apex, twórca kilkunastu centrów badawczo-rozwojowych oraz laboratoriów w Chinach i strategiczny partner w wielu przedsiębiorstwach z branży układów scalonych na terenie USA, Europy, Tajwanu i Japonii jest posiadaczem czołowej w branży technologii i największym udziałowcem rynku chipów do podzespołów drukarskich na świecie.

Połączenie Static Control i Apex to kamień milowy na światowym rynku wtórnym branży poligraficznej. Dzięki integracji uzupełniających się wzajemnie zasobów Static Control i Apex wspólnie stworzą platformę dostawczą w celu zmaksymalizowania potencjalnych korzyści dla wszystkich klientów oraz branży jako całości, dostarczając najbardziej konkurencyjnych technologii i kompleksowych rozwiązań produktów oraz usług.