Static Control ponownie otwiera globalne centrum dystrybucji zniszczone wiosną przez tornado

Static Control 21 października 2011

Sanford, N.C. - (październik 21, 2011) - mniej niż pięć miesięcy po zniszczeniu globalnego centrum dystrybucji przez tornado w kwietniu, firma Static Control wznowiła działalność dystrybucyjną w nowych, ulepszonych obiektach.

Obiekt o powierzchni 174 000 stóp kwadratowych zbudowano na miejscu poprzedniego centrum dystrybucji, zniszczonego przez tornado E4 które przeszło przez teren centralnej Karoliny Pn 16 kwietnia tego roku. Żaden z pracowników firmy Static Control nie odniósł obrażeń, nie uległy też zniszczeniu żadne obiekty produkcyjne.

Ten nowy ośrodek dystrybucji pomoaga nam lepiej obsłużyć naszych klientów, ponieważ dysponuje większą pojemnością i efektywnością. Nowy budynek ma ponad 55 procent więcej powierzchni magazynowej zaprojektowanej z myślą o większej efektywności operacyjnej z wózkami widłowymi i wyższymi sufitami dla zwiększenia pionowej powierzchni magazynowej.

Konstrukcję rozpoczęto od usuwania gruzu w kwietniu 18, zaledwie dwa dni po tornado. W trakcie budowy wykorzystywano trzy inne lokalizacje w charakterze tymczasowych obiektów dystrybucyjnych. We wrześniu 6 całość operacji dystrybucyjnych skonsolidowano w nowym ośrodku. W tym okresie firma Static Control prowadziła działalność bez jakichkolwiek zakłóceń czy przerw w wysyłce lub sprzedaży. Nadal trwa budowa globalnej siedziby firmy, która również uległa zniszczeniu przez tornado.

Nowe globalne centrum dystrybucji magazynuje 17 000 rozmaitych produktów. Aby uzyskać więcej informacji na temat tego lub innych produktów firmy Static Control prosimy o kontakt z przedstawicielem handlowym firmy Static Control.

• Siedziba w USA - Połączenia bezpłatne: +1-800-488-2426
  • Siedziba w USA - Tel: +1-919-774-3808