Static Control przejmuje część majątku zlokalizowanej w Ohio firmy Ink Technology Corporation

Static Control 26 kwietnia 2017

Sanford, N.C. – (26 kwietnia 2017 r.) – firma Static Control przejęła część aktywów firmy Ink Technology Corporation w Cleveland, OH. Wszystkie formuły atramentu produkowane dotychczas przez firmę Ink Technology będą teraz produkowane w głównej siedzibie firmy Static Control w Karolinie Północnej.

„To przejęcie pozwoli firmie Static Control kontynuować pozszerzanie naszej i tak bogatej oferty produktów na rynku wtórnym poligrafii” – powiedział Anthony Causey, wiceprezes ds. zarządzania produktami firmy Static Control. „Firma Ink Technology ma wieloletnie doświadczenie w zapewnianiu doskonałej jakości atramentów. Cieszymy się na, że będziemy mogli kontynuować tą tradycję w firmie Static Control”.

Klienci firmy Static Control będą mieli możliwość zakupu nowych atramentów w ciągu kilku miesięcy, jak twierdzi Causey. „Klienci firmy Ink Technology mogą oczekiwać tej samej wysokiej jakości produktów, a my ze strony firmy Static Control gwarantujemy doskonałą, wielokrotnie nagradzaną obsługę klienta i wsparcie techniczne.

Produkcja i wytwarzanie wszystkich receptur atramentowych opracowanych przez firmę Ink Technology Corporation zostanie przeniesiona do Sanford, NC.

Aby dowiedzieć się więcej na temat rosnącej oferty produktów atramentowych firmy Static Control, prosimy o kontakt z przedstawicielem handlowym.

Firma Static Control jest największym na świecie na rynku wtórnym producentem systemów obrazowania i komponentów wspomagających regenerację kartridżów w branży drukarek laserowych i atramentowych. Obiekty handlowe i dystrybucyjne zlokalizowane są na na całym świecie. Prace badawczo rozwojowe, inżynieryjne i produkcja oraz globalna dystrybucja zlokalizowana jest w siedzibie firmy Static Control w Sanford, Karolina Północna, USA. Static Control produkuje na miejscu ponad 10 000 produktów poligraficznych i oferuje katalog ponad 14 000 produktów poligraficznych na potrzeby rynku wtórnego.