Uniwersalny wymienny kartridż Static Control zapewnia elastyczność dla kartridży serii CE270, CE340 i CE740

Static Control 10 lipca 2018
Nasz regenerowany uniwersalny kartridż, który został niedawno wprowadzony na rynek, zapewnia wyjątkową funkcjonalność: jeden kartridż, który może być używany w wielu drukarkach. Jeżeli to nie wystarczy, aby imponować, użyty w jednej drukarce zapewnia zwiększoną wydajność nawet o 128% większą niż kartridż OEM!

Szybszy wydruk oznacza nową technologię.

Ten jedyny w swoim rodzaju kartridż nie został opracowany z dnia na dzień. Wszystko zaczęło się we wczesnych fazach pracy nad rozwiązaniami dla serii kartridży CE340 (OEM SKUs: CE340A, CE341A, CE342A i CE343A) stosowanych w drukarach HP® LaserJet® Enterprise 700 MFP M775. Ta drukarka kolorowa jest SZYBKA; może drukować 30 stron na minutę. Jest to możliwe dzięki mechanizmowi wewnątrz drukarki, zwanemu taśmą do ciągłego przenoszenia obrazu. Technologia ta pomaga zwiększyć prędkość drukowania poprzez jednoczesne przenoszenie wszystkich kolorów na papier. Starsze drukarki kolorowe najpierw drukują jeden kolor, a następnie następny i tak dalej.

Chociaż technologia ta istnieje od kilku lat, wprowadzenie drukarki M775 zawęziło możliwości znalezienia na rynku wtórnym rozwiązania, które działałoby poprawnie z taśmą przenoszącą.

Problem z wieloma rozwiązaniami na rynku wtórnym polega na tym, że toner nie jest odpowiednio usuwany przez łopatki czyszczące, co oznacza, że stary toner zostanie wciśnięty na nowe wydruki, powodując defekt druku, który nazywamy filmowaniem. Dzieje się tak w serii CE340 po około 5.000-10.000 wydrukowanych stronach, w zależności od rodzaju druku i otoczenia.

W ten sposób wada polegająca na rozmazaniu druku pojawia się na wydrukowanej stronie:
Wada polegająca na rozmazaniu druku
Problem ten pojawił się nie tylko w serii CE340. Seria CE270 (OEM SKUs: CE270A, CE271A, CE272A i CE273A) wkładów stosowanych w drukarkach HP Color LaserJet CP5525 i Enterprise M750, wraz z serią CE740 (OEM SKUs): CE740A, CE741A, CE742A i CE743A) używane w modelu HP Color LaserJet CP5225 wykazywały ten sam problem związany z taśmą przenoszącą, ale po wydrukowaniu znacznie większej liczby stron. Defekt rozmazania rozpoczynał się około strony 75.000-100.000 znaczników, a taśmy przenoszące powinny pracować poprawnie w trakcie drukowania około 150.000 stron w tych maszynach.

Wymiana taśmy przenoszącej w tych maszynach jest kosztowną i trudną czynnością serwisową, a Static Control nie chce obciążać nią klientów. Zamiast sprzedawać wkłady z tego rodzaju ukrytym kosztem, postanowiliśmy znaleźć optymalne rozwiązanie.

Ostatecznie rozwiązaliśmy problem za pomocą wysokowydajnego tonera, który może być prawidłowo czyszczony od taśmy przenoszenia przez łopatki czyszczące.

Stwórzmy produkt uniwersalny

Ponieważ wszystkie te kartridże są tak podobne, nasi inżynierowie stwierdzili, że uniwersalny kartridż może być zaprojektowany jako jedno, zoptymalizowane rozwiązanie dla trzech rodzin kartridżów. Jedyną różnicą w tworzywach sztucznych pomiędzy tymi trzema kartridżami były karby w części kosza na śmieci.

Inżynierowie Static Control opracowali zaawansowany proces automatyzacji w celu modyfikacji zużytych rdzeni kartridży w całej gamie do pracy we wszystkich aplikacjach.

CartridgeCuttingMachine.jpg
Następnie należało opracować chip, który mógłby działać we wszystkich trzech seriach kartridży. Długa historia rozwoju chipów przez Static Control oraz ich uniwersalna technologia sprawiły, że zadanie to można było zrealizować szybko. Nasi inżynierowie pracujący nad rozwojem chipów opracowali i wyprodukowali rozwiązanie, które zapewnia użytkownikowi końcowemu doświadczenie najbardziej zbliżone do OEM. Odbywa się raportowanie wszystkich prawidłowych komunikatów „niski poziom tonera” i „toner wyłączony” oraz dokładnej liczby pozostałych stron.

A zwiększona wydajność?

Dzięki badaniom problemu symetrii i obciążenia tonerami tych kartridży prowadzonym przez naszych inżynierów, odkryto możliwość zapewnienia zwiększonej wydajności w serii kartridży CE740. Po przetestowaniu i kwalifikacji, nasz czarny kartridż zapewnia o 128% więcej stron niż OEM (16.000 stron wobec 7.000), podczas gdy kartridże kolorowe zapewniają 50% więcej niż OEM (11.000 wobec 7.300). Cóż za fantastyczny sposób na obniżenie kosztów na stronę dzięki tej serii kartridży!

Ostatecznie nasze uniwersalne kartridże mogą zmniejszyć liczbę SKUs, które masz do zaoferowania z 12 do czterech i zapewnić unikalną zaletę rozszerzonej oferty wydajności serii wkładów CE740. Aby dowiedzieć się więcej na temat tego kartridża, pobierz kartę informacyjną kartridża tutaj.