Grupa ds. rozwoju chipów Static Control zdobywa Nagrodę Ninestar za innowację techniczną.

Static Control 05 października 2018
Grupa ds. rozwoju mikrochipów Static Control otrzymała Nagrodę za innowację techniczną od grupy Ninestar w ramach uznania osiągnięć zespołu w kwestii badań, rozwoju i implementacji czipów podczas imprezy przeprowadzonej 21 września w Zhuhai.

„Konstrukcja chipa Static Control wykorzystuje nowe algorytmy szyfrujące i deszyfrujące, zapamiętując numery seryjne oraz szybszą technologię ferroelektryczną, dzięki czemu lepiej współpracuje z częstymi aktualizacjami sprzętowymi oryginalnych producentów sprzętu, wprowadzając nieocenione doświadczenie do całego zespołu inżynieryjnego zajmującego się przyszłymi chipami i zapewniając lepszą ochronę przed aktualizacjami sprzętowymi” – powiedział Jackson Wang, Prezes Zarządu Ninestar Group.

Znacznym osiągnięciem zespołu projektującego chip było przeprowadzenie inżynierii wstecznej nowego chipa w okresie 6 tygodni od rozpoczęcia projektu.

„Nasze rozwiązania z zakresu inżynierii wstecznej chipu są niezbędne, abyśmy mogli oferować naszym klientom nowatorskie rozwiązania na rynku” – twierdzi Carl Richardson, Dyrektor ds. operacyjnych w Static Control. „Czas jest niezwykle istotny podczas pracy nad każdym nowym produktem, lecz równie istotne dla naszej grupy jest wprowadzenie w pełni funkcjonalnych, dokładnie udokumentowanych chipów. Grupa opracowująca chip Static Control skupia się na dostarczaniu najlepszych rozwiązań dla rynku wtórnego i jesteśmy dumni, że zostaliśmy wyróżnieni w naszej organizacji za ciężką pracę”.

Nagroda za innowacje techniczne jest wyłaniana co dwa lata przez Ninestar Group, wyróżniając osiągnięcia w dziedzinie technologii w spółkach podległych firmie.