Ken Lalley wybrany dyrektorem zarządzającym Static Control

Static Control 28 sierpnia 2018
Static Control z radością ogłasza wybranie nowego dyrektora zarządzającego firmy, Kena Lalleya. Lalley będzie dalej sprawował funkcję dyrektora zarządzającego europejskiej działalności Static Control.

„Ken posiada duże doświadczenie w zarządzaniu, prowadzeniu działalności i sprzedaży, a ponadto ma wyraźną wizję przyszłości i sukcesów Static Control”– mówi Jackson Wang, prezes Ninestar Corporation, spółki dominującej Static Control. „Cieszymy się na myśl, że przywództwo Kena zapewni firmie zupełnie nowy poziom rozwoju”.

Lalley zajmuje miejsce Billa Swartza, wieloletniego prezesa Static Control, który niedawno ogłosił swoje przejście na emeryturę i wycofanie się z kierowania działalnością firmy. Swartz pozostanie w składzie rady nadzorczej Static Control oraz zachowa swoje stanowisko dyrektora strategicznego Ninestar Technology Inc.

„W Static Control możemy znaleźć mnóstwo talentów, a także szerokie portfolio komponentów i kartridżów oraz ciągłe inwestycje w badania i rozwój rozwiązań do obrazowania” – twierdzi Ken Lelley. „Jesteśmy wysoko pozycjonowani w kwestii sprzedaży kartridżów i komponentów na całym świecie. Bardzo się cieszę z tej szansy i nie mogę się doczekać, aż firma przejdzie na wyższy poziom”.