Jerry Zhang mianowany dyrektorem finansowym Static Control

Static Control 24 lipca 2018
Static Control ogłosił, że zatrudnił Jerry'ego Zhanga na stanowisko dyrektora finansowego spółki.

„Jestem podekscytowany, że mogę być częścią tego zespołu” - powiedział Zhang. „Static Control odnosi sukcesy w branży od ponad 30 lat i nieustannie dąży do tego, aby być jej liderem. Jest to wyjątkowa okazja, aby wszystkie nasze systemy mogły zostać zaktualizowane zgodnie z najnowszymi praktykami.”

Zhang zajmował kluczowe stanowiska w wielu firmach, w tym Honeywell i IBM. Ostatnio zajmował stanowisko Kontrolera Finansowego w Faiveley Transport, globalnym dostawcy zintegrowanych systemów dla branży kolejowej. Uzyskał dyplom MBA ze specjalizacją w finansach z Thunderbird School of Global Management na Arizona State University, a także tytuł magistra ekonomii na Uniwersytecie Międzynarodowego Biznesu i Ekonomii w Pekinie, Chiny.

„Wiedza Jerry'ego w zakresie wdrażania nowych systemów uczyni go wielkim atutem Static Control”- powiedział Bill Swartz, prezes Static Control. „Jego doświadczenie z globalnymi producentami zapewniło mu unikalną perspektywę w zakresie najlepszych praktyk biznesowych na całym świecie.”