Pięć mitów o kompatybilnych kartridżach

Static Control 20 września 2018
Powstało wiele mitów na temat zamienników kartridżów. Czy wiesz, które z nic są prawdziwe? Poznaj 5 mitów na temat kompatybilnych kartridżów, o których ciągle słyszymy.

1. Kartridże kompatybilne są kartridżami regenerowanymi
Kartridże kompatybilne nie są kartridżami regenerowanymi. Kartridże kompatybilne są nowymi, wyprodukowanymi od początku do końca produktami. Kartridże regenerowane są wykorzystywane ponownie. Wszystkie zużyte elementy są wymieniane, a toner zostaje na nowo uzupełniony.
  1. Kartridże kompatybilne są w stanie wydrukować mniejszą ilość stron niż kartridże OEM
Absolutnie nie! Nasze kartridże kompatybilne są testowane, by miały wydajność równą lub większą niż kartridże OEM. Dokonaliśmy tego poprzez zastosowanie rygorystycznych testów, które mierzą również wydajność drukowania w różnych warunkach środowiska. Ponadto nasze kartridże kompatybilne precyzyjnie podają ilość stron, które są w stanie wydrukować, więc zawsze wiesz, na czym stoisz.
  1. Kartridże OEM są lepszej jakości niż kartridże kompatybilne
Nasze kartridże kompatybilne są takiej samej jakości jak kartridże OEM, a przy tym kosztują znacznie mniej. Działalność Static Control jest zintegrowana pionowo, co pozwala obniżyć koszt utrzymania i umożliwia szybszy czas realizacji, zachowując jednocześnie wysoką jakość.
  1. Kartridże kompatybilne uszkodzą drukarkę mojego klienta
Nasze kartridże kompatybilne nie uszkodzą drukarki Twojego klienta. Są skonstruowane w taki sposób, aby nie uszkodzić głowicy i mechanizmu drukującego przy przechowywaniu, instalacji i stosowaniu zgodnie z zalecanymi procedurami producenta produktu lub drukarki.
  1. Stosowanie kompatybilnych kartridżów naruszy gwarancję produktu
Stosowanie kartridżów kompatybilnych nie ma wpływu na gwarancję drukarki. Zgodnie z prawem, żaden producent drukarki nie może zabronić użytkownikowi stosowania kartridżów zamiennych. Producent drukarki nie może określać, jaką markę kartridżów należy stosować. Niektórzy serwisanci mogą nie być tego świadomi, więc upewnij się, że Twoi klienci nie zostali wprowadzeni w błąd.